+ پاسخ به موضوع
نمایش نتایج : از شماره 1 تا 9 , از مجموع 9

موضوع: بهتر برانیم

پیش فرض بهتر برانیم

یکی از مشکلات مهم و با اولویت بالای جامعه ما، فرهنگ بد رانندگی است. به مرور سعی میکنیم در این جستار، نکات مهم و تاثیر گذار رو در اینباره بنویسیم. اگر چه نوشته های ما در اینجا به گوش و چشم اندکی از ایرانیان میرسه ولی این باعث نمیشه دست از ترویج فرهنگ رانندگی خوب برداریم.
    «مذهب بیش از هر چیز متکی به ترس بوده و بر ترس استوار است»
    برتراند راسل

خردگرایی و ایمان ستیزی

پیش فرض پاسخ : بهتر برانیم

رانندگی در وقتی که هوا گرگ و میش باشه، مثل اول صبح با دم غروب، شدیدن در مخ من هست. چرا که بعضی ها یک نکته خیلی کوچک رو رعایت نمی کنند. اونهم از سر نفهمی و نادونی یا خودنمایی! موضوع اینه که در چنین اوقاتی، برای روشن کردن یا نکردن چراغ مه شکن خودرو بین آقایان درایور اختلاف هست. این عده از موجودات به سه دسته تقسیم می شوند: 1. اونهایی که معتقدند به هنگام تاریکی اندک هوا باید فورن مه شکن روشن بشه، 2. اونهایی که معتقدند بعضی وقتها روشن بشه و بعضی وقتها خیر، 3. اونهایی که معتقدند تا تاریکی مطلق هوا و روشن شدن نور پایین، نباید مه شکن رو به زحمت بیندازیم!

دسته سوم استدلال می کنند که آقا ما یه خال رو روی آسفالت نیمه شب به خوبی تشخیص می دیم. آقا ما 30 ساله راننده ایم. آقا چشمان ما بسی از چشمان عقاب کم ندارد.
    دسته دوم میگویند با توجه به اینکه مسیرتون خیابونه، جاده ست، کوچه ست یا چیه، و اینکه سرعت ترافیک در چه حده، باید تصمیم گرفت.
    دسته اول میگویند آقا در بسیاری از ایالات امریکا، حتا در روز هم باید چراغ ها روشن باشند. ممکنه چشمان ما خوب ببینند اما شاید طرف مقابل خوب نبینه و دچار خطا بشه. شاید چشمان یک عابری، ماشینی، عنصری که در راه قرار داره ضعیف باشه بدبخت!

من حالم از دسته سومی ها به شدت بهم میخوره. یکبار به مسافرکشی که در جاده کار میکرد این مساله رو گفتم، گفت به باتری ماشین فشار میاد. مردک ناحسابی بی سواد! آخه کدوم فشار؟ پس خداوند منان دینام رو برای چی خلق کرده؟ 2 تا دونه لامپ میخوای روشن کنی به کجای باتریت بر می خوره؟ بعضیا که توی تونل هم زورشون میاد! نمیگه بابا ممکنه طرف مقابل عینکش ته استکانی باشه!

خلاصه اینکه یکی از عادات خوب رانندگی اینه که به محض تاریک شدن هوا، چراغ ها رو روشن کنید. اگر مه شکن خودروتون مثل پراید، خودش رو هم روشن نمیکنه، چه بسا بهتره درجا نور پایین رو روشن کنید. آره بابام جان.
    برتراند راسل

خردگرایی و ایمان ستیزی

یکی از مهم ترین نکات که در آموزشگاه رانندگی هم در اینجا تدریس میشه اینه :

اگر دست انداز دیدید از روش مانور ندید ، یک مقداری سرعتتون رو کم کنید و برید روش . مانور دادن شما میتونه خسارت بیشتری هم به خود شما و هم به دیگری وارد کنه .
    بــــر رهگــذرم هــزار جــــا دام نهی ---------- گــویی کــه بگیــرمت اگــر گـام نهی
    یک ذره ز حکم تو جهان خالی نیست ---------- حکمم تــو کنــی و عاصیـم نـام نهی
    خیام

تو ایران که فکر میکنن هر کی جلوتر باشه به نفعشه یا خیلی آقا زرنگه ی حالا میخواد به هر بهایی باشه چه فحش چه بوق لایی و کارای دیگه اگه هم نتونه جلو بزنه یه اخمی تو صورت مبارکش میندازه انگار نگذاشتی آپولو هوا کنه تا اینجا احترام به حقوق دیگران مطرح نباشه خبری از رانندگی مناسب نیست
    Dum dee dudedum da dum dum de de dudedum ah dum dee dudedum da dum dum de de dudedum ah

احترام نگذاشتن به حقوق یکدیگر در ایینه رانندگی هویداست.

البته لازم به ذكر است كه در ايران گنجايش خيابانهاي درون شهري و بسيار ي جاده هاي برون شهري با حجم ترافيك اصلا تناسب نداره و اين رو كه با غير استاندارد بودن اكثر راههاي درون و برون شهري ايران هم كه مقايسه كنيد يكي از علتهاي اصلي سخت و اعصاب خرد كن بودن رانندگي تو ايران رو ميفهميد

راجع به این یابوهایی که تازه فهمیدن ماشین چراغ نور بالا و بوق هم داره من میخواستم نظرمو بگم. بعضی ها واقعا دوزار شعور رانندگی کردن ندارن. توی خیابون تو ترافیک تو کوچه نور بالاشون همینجوری روشنه انگار وسط بیابون هستن. اگر به پستتون خورده که تو ترافیک پشت سرتون یک خودرو باشه که نور بالاش روشن بوده باشه میفهمید چی میگم! این نور بالا میخوره تو آینه جلوی ماشین چشمای آدم آلبالو گیلاس میچینه. یک عده هم چند سالیه چراغ ماشین رو عوض میکنند و به جاش زنون میگذارند . خودتون میدونید چه نوری داره. یک عده شتر سوار هم چند وقتیه موقع تردد تو شهر نور بالای این زنون ها رو هم روشن میکنند که دیگه واویلاست و بدین شکل چشم های راننده جلویی رو بصورت وحشیانه نوازش میدهند. طوریکه نوکیسه بودن خودشون رو قشنگ مشخص میکنند. البته همه ی اونهایی که زنون میبندند رو منظورم نبود در مورد اونهایی گفتم که داخل شهر نوربالا شون رو روشن میکنند. بعضی ها هم انگار بوق ماشینشون رو تازه خریدن دائم دستشون روی بوقه. راه میره تو خیابون همینجوری بوق میزنه. تو کوچه بوق میزنه. نصفه شب بوق میزنه. کلا هر موقع بخواد ابراز وجود کنه بوق میزنه. اینجور آدم ها که البته به نظر من نسبت به قبلا دارن کم میشن اگر بوق رو ازشون بگیری انگار یک چیزی تو زندگیشون گم شده و ممکنه افسرده بشن. من معمولا بجای بوق زدن از نور بالا بصوری فلش استفاده میکنم اینجوری نه اون راننده بیچاره ای که جلومه چشماش در میاد نه بیخود بوق بوق میکنم که همه سر درد بگیرن
    ای کاش من هم ميتوانستم روزی من هم روزی يک بسيجی بودم.
    امام خمینی استاد ادبیات

نقل قول نوشته اصلی توسط Reactor نمایش پست ها
    راجع به این یابوهایی که تازه فهمیدن ماشین چراغ نور بالا و بوق هم داره من میخواستم نظرمو بگم. بعضی ها واقعا دوزار شعور رانندگی کردن ندارن. توی خیابون تو ترافیک تو کوچه نور بالاشون همینجوری روشنه انگار وسط بیابون هستن. اگر به پستتون خورده که تو ترافیک پشت سرتون یک خودرو باشه که نور بالاش روشن بوده باشه میفهمید چی میگم! این نور بالا میخوره تو آینه جلوی ماشین چشمای آدم آلبالو گیلاس میچینه. یک عده هم چند سالیه چراغ ماشین رو عوض میکنند و به جاش زنون میگذارند . خودتون میدونید چه نوری داره. یک عده شتر سوار هم چند وقتیه موقع تردد تو شهر نور بالای این زنون ها رو هم روشن میکنند که دیگه واویلاست و بدین شکل چشم های راننده جلویی رو بصورت وحشیانه نوازش میدهند. طوریکه نوکیسه بودن خودشون رو قشنگ مشخص میکنند. البته همه ی اونهایی که زنون میبندند رو منظورم نبود در مورد اونهایی گفتم که داخل شهر نوربالا شون رو روشن میکنند. بعضی ها هم انگار بوق ماشینشون رو تازه خریدن دائم دستشون روی بوقه. راه میره تو خیابون همینجوری بوق میزنه. تو کوچه بوق میزنه. نصفه شب بوق میزنه. کلا هر موقع بخواد ابراز وجود کنه بوق میزنه. اینجور آدم ها که البته به نظر من نسبت به قبلا دارن کم میشن اگر بوق رو ازشون بگیری انگار یک چیزی تو زندگیشون گم شده و ممکنه افسرده بشن. من معمولا بجای بوق زدن از نور بالا بصوری فلش استفاده میکنم اینجوری نه اون راننده بیچاره ای که جلومه چشماش در میاد نه بیخود بوق بوق میکنم که همه سر درد بگیرن
    من اگر اتومبیل پشت سرم نور بالا زده باشه، غیر از اینکه آینه عقب رو می چرخونم تا نورش اذیتم نکنه، مه شکن عقب رو هم روشن می کنم تا یارو بفهمه که نور شدید مزاحمت ایجاد میکنه.
    برتراند راسل

خردگرایی و ایمان ستیزی

یکی از مسائلی که در رانندگی خیلی آزار دنهدست مساله حق تقدم عبور هست. این مورد بیشتر آدم رو یاد سر چهارراه ها و گذرگاه ها میندازه ولی منظور من در این نوشته چیز دیگریست. خودروی سمت چپ!

حق تقدم عبور در مسیرهای مستقیم، به صورت طولی است نه عرضی. این یعنی اگر شما بخواهید لاین عوض کنید و وارد لاین سرعت بیشتر بشید، باید حق رو به خودرویی بدید که پشت سر شما و در سمت چپتون داره توی اون لاین حرکت میکنه. باید ازش اجازه بگیرید و لاین عوض کنید، یعنی راهنما بزنید. اگر چراغ یا بوق زد یعنی نیا تا من برم. فراموش نکنید که بین خطوط، خط منقطع وجود داره و این یعنی همینی که عرض شد.

این مساله در موارد سبقت گرفتن هم خیلی کاربرد داره. بارها در جاده ها دیدم که درحالیکه دارم سبقت میگیرم و در لاین مخالف قرار دارم، ماشین جلوتر از من که در لاین خودش هست، میخواد بی توجه به من بیاد تو سبقت. اینکار خلاف هست و اگر تصادفی صورت بگیره، خطاکار اون خواهد بود. درسته که در حال سبقت، لاین مخالف الجهت رو اشغال می کنیم ولی این دلیل نمیشه که قانون حق تقدم طولی عوض بشه. اینجا هم درست مثل جاده یک طرفه، شما باید از راهنما بزنید و سپس برید تو سبقت.

متاسفانه راننده های ما فکر می کنند حق تقدم عرضی هست. بی توجه به ماشینی که در لاین چپ داره عبور میکنه، بدون زدن راهنما وارد میشند. فکر می کنند چون «جلوتر» هستند حتمن حق هم دارند.
    برتراند راسل

خردگرایی و ایمان ستیزی

+ پاسخ به موضوع

Tags for this Thread

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)